Stogo šiltinimas

Šlaitinio stogo šiltinimas iš vidaus yra vienas populiariausių termoizoliacinio sluoksnių įrengimo būdų. Kai nepakanka šilumos izoliacijos, esančios tarp gegnių, ją galima papildyti polistireniniu putplasčiu virš gegnių.

  1. Lietuvoje šlaitinių stogų laikantieji elementai (gegnės, ilginiai, statramsčiai ir kt.)
    dažniausiai yra mediniai. Mediniai stogų laikantieji elementai privalo būti apdoroti antiseptikais. Medinių elementų masinis drėgnis turi būti ne didesnis kaip 20 % ir ne mažesnis kaip 8 % (rekomenduojama 10–12 %).
  2. Polistireninis putplastis į stogą dedamas po to, kai iš apačios prie gegnių yra pritvirtinti horizontalūs 40×40–80 mm tašai.
  3. Pasimatuokite tarpus tarp gegnių ir kuo tiksliau supjaustykite polistirolą.
  4. Tarp polistireninio putplasčio plokščių esančius atvirus tarpus bei plyšius būtina standžiai užsandarinti polistireninio putplasčio atraižomis arba montažinėmis putomis. Polistireninio putplasčio plokščių ir jų sandūrų paviršiai turi būti lygūs, kad ant jų arba prie jų nesusilaikytų drėgmė.

  1. Stogo danga (keraminės, cementinės čerpės ar kt. danga)
2. Grebėstai
3. Nuožulnūs tašai
4. Vėdinimo tarpas 20–40 mm
5. Difuzinė plėvelė
6. Gegnės
7. Polistireninis putplastis ETNA EPS 50
8. Tašai 40×40–80 mm
9. Garus izoliuojantis sluoksnis
10. Apdailos lentos arba kiti apdailos elementai

 

 

  1. Norint užtikrinti, kad polistireninis putplastis neiškristų, galima naudoti vielą ar siūlą, kuris tvirtinamas prie gegnių vinimis.
  2. Garo izoliacija gali būti dedama ant polistirolo iš šiltosios patalpos pusės, ji klojama ištisai ant viso paviršiaus, tvirtinama prie gegnių, siūles tarp juostų rekomenduojama suklijuoti.
  3. Prie gegnių, tam tikru žingsniu, kurį lemia apdalinės medžiagos matmenys, tvirtinamos profilius laikysiančios detalės arba OSB plokštė.